فهرست این مقاله
- 1 راههای جلوگیری از آسیب های ورزشی در کودکان
- 1.1 1- با یک متخصص پزشکی ورزشی صحبت کنید!
- 1.2 2- از اجرای درست تکنیکها مطمئن شوید!
- 1.3 3- از فرزندتان بخواهید که خستگی را جدی بگیرد!
- 1.4 4- ورزشهای پرخطر را کنار بگذارید!
- 1.5 5- وسایل ایمنی مناسب را در اختیار کودکتان قرار دهید!
- 1.6 6- برای ورزشکردن محدودیت قائل شوید!
- 1.7 7- اجازه ندهید فرزندتان دچار کمآبی بشود!
- 2 جمعبندی
- 3 سوالات متداول
- 4 برای مطالعه بیشتر شما
ورزشکردن بخش مهمی از روند رشد هر کودک است؛ اما در این میان خیلی از والدین بهخاطر آسیبهای ورزشی که ممکن است برای فرزندشان اتفاق بیفتد، آنها را از ورزشکردن و در نتیجه داشتن یک کودکی سالم و شاد محروم میکنند؛ اگر شما هم بهعنوان یک والد، نگران سلامت فرزندتان هستید اما از طرفی نمیخواهید او را از ورزشکردن محروم کنید، در این مقاله همراه ما باشید تا راههای جلوگیری از آسیب های ورزشی در کودکان را با شما در میان بگذاریم.
راههای جلوگیری از آسیب های ورزشی در کودکان
ورزش میتواند برای کودکان فوقالعاده مفید و مهم باشد؛ علاوهبر مزایایی که ورزشکردن برای سلامتی کودک دارد، به او کمک میکند تا کارگروهی را بهتر یاد بگیرد و همچنین اعتمادبهنفس خود را تقویت کند؛ بااینحال ورزش هم مثل هر فعالیت دیگری میتواند با خطراتی همراه باشد. در ادامه درباره پیشگیری از آسیب های ورزشی در کودکان بیشتر صحبت خواهیم کرد.
1- با یک متخصص پزشکی ورزشی صحبت کنید!
اگر بیشازحد نگران آسیبهای ورزشی هستید، میتوانید از یک متخصص پزشکی ورزشی کمک بگیرید؛ با کمک متخصصین ورزشی میتوانید بدن فرزندتان را تقویت کرده و اصلا ببینید آیا او آمادگی لازم برای شروع ورزش موردنظرش را دارد یا نه.
چنانچه در این زمینه نیاز به راهنماییهای بیشتری دارید، میتوانید برای دریافت مشاوره اختصاصی با شماره زیر تماس بگیرید.
2- از اجرای درست تکنیکها مطمئن شوید!
یکی از راههایی که با کمک آن میتوان از بروز آسیبهای ورزشی جلوگیری کرد، اجرای درست تکنیکهاست؛ پس در این مورد بهتر است از یک مربی ماهر کمک گرفته و تا مطمئن شوید تمام فنون به درستترین شکل ممکن به فرزندتان آموزش داده میشود.
3- از فرزندتان بخواهید که خستگی را جدی بگیرد!
درد و خستگی هنگام ورزش، سیگنالهای مهمی هستند که بدن برای ما میفرستد؛ ممکن است زمان استراحت باشد یا یکی از تمرینها بهاشتباه انجام میشوند؛ پس لطفا فرزندتان را تشویق کنید که درد و خستگی هنگام ورزش را جدی گرفته تا از تبدیلشدن مسائل جزئی به آسیبهای بزرگ جلوگیری شود.
4- ورزشهای پرخطر را کنار بگذارید!
بعضی از ورزشها مثل بوکس یا پریدن روی ترامپولین برای کودکان مناسب نیستند؛ بهتر است بهجای این ورزشها، فعالیتهای ایمنتری را برای فرزندتان انتخاب کنید تا بتوانند از ورزشکردن با خطر کمتری لذت ببرند.
5- وسایل ایمنی مناسب را در اختیار کودکتان قرار دهید!
وسایل ایمنی نقش مهمی در پیشگیری از آسیب های ورزشی در کودکان دارند؛ پس بهتر است قبل از اینکه فرزندتان ورزش را شروع کند، این وسایل را برای او تهیه کرده و نحوه کار با آنها را به او آموزش دهید؛ همچنین شما باید الگوی مناسبی برای فرزندتان باشید و خودتان هنگام ورزشکردن از وسایل ایمنی استفاده کنید؛ بهعنوانمثال اگر هنگام دوچرخهسواری کلاه ایمنی بگذارید، راحتتر میتوانید فرزندتان را برای گذاشتن کلاه ایمنی تشویق کنید؛ در جدول زیر مجموعهای از وسایل ایمنی که میتوانید از آن برای جلوگیری از آسیب به کودکان ورزشکار استفاده کنید را آوردهایم.
نام وسیله | کاربرد |
کلاه ایمنی | · از آسیب به سر، مغز و صورت جلوگیری کرده و در ورزشهایی مثل دوچرخهسواری، فوتبال، اسکی، اسبسواری و… کاربرد دارد. |
کفش | · کفش مناسب از آسیبدیدگی پا جلوگیری کرده و در ورزشهایی مثل کوهنوردی، دو، فوتبال، بسکتبال، والیبال و… کاربرد دارد. |
محافظ دهان | · محافظ دهان در ورزشهایی مثل کشتی، هاکی، تکواندو و… استفاده میشود. |
عینک | · عینک بیشتر در ورزشهایی مثل شنا یا دوچرخهسواری کاربرد دارد. |
محافظ ساق پا | · محافظ ساق پا جلوی شکستگی استخوان ساق را میگیرد و بیشتر در ورزشهایی مثل فوتبال، فوتسال و… استفاده میشود. |
زانوبند | · زانوبند نقش مهمی در حفاظت از زانوها در ورزشهایی مثل والیبال و بسکتبال دارد. |
6- برای ورزشکردن محدودیت قائل شوید!
بهتر است کمی برای ورزشکردن محدودیت قائل شوید و اجازه ندهید فرزندتان بیشتر از 5 روز در هفته ورزش کرده و هر هفته یک الی دو روز را کاملا استراحت کند.
7- اجازه ندهید فرزندتان دچار کمآبی بشود!
وقتی فرزندتان مشغول ورزشکردن است و مایعات کافی نمینوشد، کمآبی بهشدت او را تهدید میکند؛ در صورت کمآبی بدن، ماهیچهها بهسرعت خسته شده و دچار گرفتگی میشوند؛ همچنین تعریق حین ورزش اگر با نوشیدن آب جبران نشود، ممکن است فرزندتان را دچار گرمازدگی کند؛ پس بهتر است از او بخواهید تا علاوهبر خوردن آب کافی در طول روز، قبل، حین و بعد از ورزش نیز آب بنوشد.
جمعبندی
در مجموع بیشتر آسیبهای ورزشی بهخاطر ورزش بیشازحد، مکانیک ضعیف بدن یا ضربه است؛ اما با اطمینان از تمرین و تکنیک مناسب، ریکاوری کافی، استفاده از وسایل ایمنی مناسب، هیدراتاسیون بهاندازه و مشورت با یک متخصص پزشکی ورزشی، توجه به کوچکترین علائم درد و خستگی، میتوان از بروز آسیبهای ورزشی در کودکان جلوگیری کرد؛ چنانچه در این زمینه به کمک بیشتری نیاز دارید، میتوانید برای دریافت وقت مشاوره و ویزیت با شماره زیر تماس بگیرید؛ دکتر ونارجی با تمام تخصص و تجربهای که در این زمینه دارند، در کنار شما هستند تا فرزندتان بتواند به امنترین شکل ورزش خود را ادامه دهد.
همچنین اگر سوال بیپاسخی درباره راههای پیشگیری از آسیب های ورزشی در کودکان در ذهن شما باقی مانده است، لطفا در قسمت کامنت تمام سوالات و نگرانیهای خود را با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشیم.
سوالات متداول
1- والدین و مربیان چه نقشی در جلوگیری از آسیب های ورزشی در کودکان دارند؟
والدین و مربیان نقش مهمی در جلوگیری از آسیبدیدگی کودکان دارند؛ آنها میتوانند ایمنی را ترویج کرده و تجهیزات مناسب را در اختیار کودکان قرار دهند؛ همچنین والدین و مربیان میتوانند سلامت جسمی و روحی ورزشکاران را تحتنظر داشته باشند.
2- معاینات منظم چطور میتوانند از آسیبهای ورزشی جلوگیری کنند؟
معاینات منظم میتوانند هرگونه مشکلاتی که برای سلامتی ایجاد میشود را بهموقع تشخیص داده و از بروز مشکلات جدیتر جلوگیری کنند.
برای مطالعه بیشتر شما
10 Tips for Preventing Sports Injuries in Kids and Teens
Tips to Prevent Sports Injuries in Children & Teens
Preventing Children’s Injuries From Sports and Other Activities
بدون دیدگاه