فهرست این مقاله
وقتی یک خانم سفر بارداری خود را شروع میکند، رفتهرفته بدن او دستخوش تغییراتی میشود؛ این تغییرات گاهیاوقات بدجوری دردناک هستند و باید بهدنبال راههایی برای تسکین آنها بود؛ ماساژ در دوران بارداری، که با تمرکز بر نیازهای منحصربهفرد زنان باردار طراحی شده است، میتواند یک گزینه عالی برای رهایی از دردهای دوران بارداری باشد. اگر شما هم بهعنوان یک خانم باردار میخواهید این مدل ماساژ را امتحان کنید اما درباره آن نگرانیهایی دارید، در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا به تمام سوالاتی که در این زمینه دارید، پاسخ دهیم.
ماساژ بارداری چیست؟
معمولا بارداری فشار زیادی به عضلات شکم، گردن، پشت و شانهها وارد میکند؛ در این دوران استفاده از بسیاری از داروهای مسکن و سایر روشهای درمانی چندان ایمن نیست و برای همین بسیاری از خانمها ترجیح میدهند برای تسکین دردهای خود از ماساژ دوران بارداری کمک بگیرند. این ماساژ برای تسکین یک سری از مشکلات رایج بارداری طراحی شده است، میتواند استرس را از بین ببرد و تورم پاها و بازوهای شما را کمتر کند.
ماساژ بارداری شامل تکنیکهای مختلف است اما معمولا بسیار ملایم اجرا میشود و بهتر است یک فرد متخصص این کار را برای شما انجام دهد.
آیا ماساژ در دوران بارداری بیخطر است؟
ماساژ در دوران بارداری میتواند بیخطر باشد، البته بهشرطی که تمام شرایط زیر را رعایت کنید:
- قبل از گرفتن ماساژ، با پزشک مشورت کرده و وضعیت سلامتیتان را کاملا بررسی کنید.
- برای ماساژ کلینیکی را انتخاب کنید که گواهینامههای معتبری داشته باشد و به تغییرات آناتومیکی و فیزیولوژیکی در دوران بارداری کاملا آشنا باشند.
- هنگام ماساژ کاملا مراقب فشار نقاط حساس باشید و روی تکنیکهای آرام و تسکیندهنده تمرکز کنید.
- در صورت بروز هرگونه ناراحتی و درد، سریعا ماساژ را متوقف کنید و فراموش نکنید که راحتی و ایمنی شما در اولویت قرار دارد.
Pregnancy massage can help reduce stress, relax your muscles and improve your blood flow, mood and sleep during pregnancy.
ماساژ بارداری میتواند به کاهش استرس، شلشدن عضلات و بهبود جریانخون، خلقوخو و خواب در دوران بارداری کمک کند.
منبع:
ماساژ در دوران بارداری چه فوایدی دارد؟
طبق مطالعاتی که در دانشگاه پزشکی میامی صورت گرفته است، ماساژ بارداری میتواند فواید زیر را بههمراه داشته باشد:
1- کاهش اضطراب
وقتی از فواید ماساژ در بارداری صحبت میکنیم، احتمالا اولین چیزی که به ذهن همه ما میرسد، اثر مثبت ماساژ روی کاهش اضطراب است! بله، ماساژ بارداری میتواند سطح اضطراب مادر را کنترل کرده و به بهبود سلامت ذهنی مادر کمک کند.
2- کاهش درد کمر و ساق پا
زنان باردار معمولا بهخاطر فشار فیزیکی بارداری، در ناحیه کمر و پاهای خود احساس ناراحتی زیادی دارند؛ ماساژ بدن در بارداری میتواند تا حد زیادی در تسکین درد کمر و ساق پای مادر نقش داشته باشد.
اگر میخواهید ماساژ بارداری را انجام دهید، بهتر است از متخصصان این حوزه کمک بگیرید؛ ما در کلینیک پزشکی-ورزشی دکتر ونارجی با تمام تخصص، مهارت و دانشی که در این زمینه داریم، آماده خدمترسانی به شما عزیزان هستیم. برای دریافت وقت ویزیت از طریق شماره زیر با ما در تماس باشید. |
3- بهبود خواب
یکیدیگر از مشکلاتی که مادران جوان با ان دستوپنجه نرم میکنند، اختلالات خواب است؛ ماساژ میتواند به تقویت آرامش مادران و بهبود کیفیت خواب آنها کمک کند.
علاوهبر سه موردی که در بالا گفته شد، در تحقیقی دیگر مشخص شده است که زنان باردار مبتلا به افسردگی نیز میتوانند از فواید ماساژ در بارداری به نفع خودشان استفاده کنند و حال بهتری داشته باشند. فوایدی مثل:
4- افزایش سطح سروتونین و دوپامین
اکسیتوسین، سروتونین و دوپامین انتقالدهندههای عصبی هستند که مسئولیت تنظیم خلقوخو و احساسات ما را برعهده دارند و باعث حال خوب ما میشوند. با ماساژدرمانی میتوان سطح این دو هورمون را بدن افزایش داد و به بهبود خلقوخوی مادر کمک کرد.
This can help improve your mood, as well as help you navigate depression and anxiety both during pregnancy and in the postpartum period.
ماساژ میتواند به تنظیم هورمونهایی مانند اکسیتوسین و سروتونین کمک کند – چیزهایی که شما را کمی شادتر میکنند. این می تواند به بهبود خلقوخوی شما کمک کند، و همچنین به شما کمک میکند افسردگی و اضطراب را هم در دوران بارداری و هم در دوره پس از زایمان کنترل کنید.
منبع:
5- کاهش سطح کورتیزول
کورتیزول هورمونیست که در پاسخ به استرس ترشح میشود؛ سطح بالای کورتیزول میتواند در افزایش اضطراب و افسردگی نقش داشته باشد و با کمک ماساژ میتوان سطح این هورمون به پایین آورد.
بایدها و نبایدهای ماساژ در دوران بارداری
برای اینکه ماساژ شما کاملا امن باشد و بتوانید از فواید آن به بهترینشکل استفاده کنید، بهتر است حتما بایدها و نبایدها زیر را در خاطر داشته باشید:
- بهتر است برای شروع ماساژ، حداقل تا هفته دوازدهم بارداری صبر کنید.
- هنگام ماساژ حتما به پهلو دراز بکشید؛ درازکشیدن به پشت در دوران بارداری بسیار خطرناک است و روی رگهای خونی فشار زیادی وارد میکند.
- برای جلوگیری از سرگیجه، حتما بعد از ماساژ کمی دراز بکشید.
- بهتر است از ماساژ شکم و اطراف آن خودداری کنید چراکه ممکن است به شما یا فرزندتان آسیب وارد شود.
- ماساژ پا در دوران بارداری خوب است اما مطمئن شوید که فشار زیادی به پا وارد نمیشود؛ در دوران بارداری حجم خون در بدن شما افزایش پیدا میکند و فشار زیاد میتواند به لختهشدن خون منجر شود.
- مطمئن شوید روغنی که در ماساژ استفاده میشود، کاملا بیخطر است و به بارداری شما آسیبی وارد نمیکند.
- قبل و بعد ماساژ آب زیادی بنوشید.
- اگر میخواهید ماساژ شکم در بارداری را انجام دهید، بسیار مراقب باشید و سعیکنید این کار را در نهایت آرامش و بدون هیچفشاری انجام دهید.
چه زمانی باید ماساژ در دوران بارداری را متوقف کنیم؟
اگر شرایط زیر را دارید، بهتر است ماساژ در دوران بارداری را متوقف کرده و تا مدتی این کار را انجام ندهید.
1- اگر در خطر زایمان زودرس هستید!
زنانی که در خطر زایمان زودرس هستند، بهتر است که ماساژ بارداری را کنار بگذارند؛ چراکه ممکن است ماساژ رحم را تحریک کرده و باعث زایمان زودرس بشود.
2- اگر با پرهاکلامپسی درگیر هستید!
پرهاکلامپسی یک بیماری جدیست و معمولا با افزایش فشارخون و دفع پروتئین خودش را نشان میدهد. اگر به این بیماری مبتلا هستید، بهتر است برای ماساژدرمانی حتما پزشک خود را در جریان گذاشته و بعد این کار را انجام دهید.
3- اگر فشارخون بالا دارید!
زنانی که در دوران بارداری فشارخون بالایی را تجربه میکنند، بهتر است از انجام ماساژ بارداری خودداری کنند؛ چراکه آنها در معرض خطر زایمان زودرس هستند و در این شرایط ماساژگرفتن میتواند خطرناک باشد.
4- اگر با مشکلات جفت دستوپنجه نرم میکنید!
مشکلات جفت مثل جفت سرراهی و… میتوانند در دوران بارداری شرایط حساسی را برای مادر ایجاد کنند و بهتر است برای جلوگیری از ایجاد فشار یا تحریک ناخواسته تا مدتی از گرفتن ماساژ بارداری خودداری کنند.
5- اگر از دیابت بارداری رنج میبرید!
در مواردی ممکن است پزشک به خانمهایی که با دیابت بارداری درگیر هستند توصیه کند تا برای مدتی ماساژ بارداری را کنار بگذارند؛ چراکه ممکن است ماساژ اثرات غیرمنتظرهای رون سطح گلوکز خونی آنها داشته باشد.
جمعبندی
ماساژ دوران بارداری، فواید زیادی برای مادران باردار دارد؛ از کاهش ناراحتیهای فیزیکی مثل کمردرد و تورم گرفته تا بهترشدن سلامت روحی با کاهش استرس و ایجاد آرامش؛ با درک انواع مختلف ماساژ و رعایت دستورالعملهای ایمنی، شما میتوانید با خیالراحت این روشدرمانی را در مراقبتهای دوران بارداری خود بگنجانید.
برای تجربه یک ماساژ حرفهای و آرامشبخش با ما در تماس باشید؛ ما با تخصص و مهارتی که در علم پزشکی-ورزشی داریم، میتوانیم مفیدترین و ایمنترین ماساژ را به شما هدیه دهیم.
از شما ممنونیم که تا اینجا همراه ما بودهاید؛ راستی اگر نگرانی خاصی درباره ماساژ شکم در بارداری دارید، تمام سوالات خود را در قسمت کامنت با ما در میان بگذارید، تا در اسرعوقت پاسخگوی شما عزیزان باشیم.
سوالات متداول
1- آیا ماساژ در دوران بارداری بیخطر است؟
بله؛ بهطورکلی ماساژ بارداری بیخطر است اما بهتر است حتما با پزشک مشورت کنید و از یک فرد آموزشدیده و ماهر بخواهید تا این کار را برای شما انجام دهد.
2- بهترین زمان برای شروع ماساژ بدن در بارداری چه زمانیست؟
توصیه میشود در سه ماهه اول بهدلیل خطر بیشتر سقط، از ماساژ خودداری کنید، اما سه ماهه دوم و سوم کاملا ایمن است و شما میتوانید این کار را انجام دهید.
3- آیا مناطقی وجود دارد که باید در طول ماساژ بارداری از آنها اجتناب شود؟
بله؛ قسمتهای خاصی از اطراف شکم، اطراف مچ پا و مچ دست باید با احتیاط بیشتری ماساژ داده شوند چراکه میتوانند انقباضات بدن را تحریک کنند. بهطورکلی ماساژ بدن در بارداری باید بسیار ملایم باشد و از فشارهای عمیق پرهیز شود.
برای مطالعه بیشتر شما
Is massage safe during pregnancy?
How to Safely Get a Massage While Pregnant
بدون دیدگاه