درد پاشنه پا

فهرست این مقاله

مدت زمان مطالعه: 13 دقیقه

تصورکنید با پای برهنه مشغول قدم‌زدن روی زمینی پر از خار هستید! تصور آن هم دردناک است، نه؟ اما دقیقا کسانی که با درد پاشنه پا درگیر هستند، چنین چیزی را هر روز تجربه می‌کنند. تقریبا از هر ده نفر، یک نفر در مقطعی از زندگی خود با درد در پاشنه پا کلنجار رفته است. اگر این درد این روزها امان شما را هم بریده است و می‌خواهید هرچه زودتر آرامش و سلامتی را به بدن خود برگردانید؛ در این مقاله همراه ما باشید تا با هم 10 علت اصلی ابتلا به درد در پاشنه پا را بررسی کرده و در نهایت ببینیم برای درمان آن چه کاری می‌شود انجام داد.

این شما و این 10 متهم اصلی علت درد پاشنه پا!

درد در پاشنه پا یکی از دردهای شایع است و خیلی از افراد ورزشکار یا کسانی که زیاد روی پا می‌ایستند، آن را تجربه می‌کنند؛ بیشتر درد در پاشنه پا مربوط به رباط فاشیای پا است. این رباط ضخیم و توری‌شکل که از پاشنه تا سرپنجه پا کشیده شده است، مسئولیت حفظ قوس پا و حرکت آن را برعهده دارد. حالا که با این رباط مهم پا آشنا شدید، بیایید با هم نگاهی به علت درد پاشنه پا داشته باشیم.

1- کشیدگی عضلات پاشنه پا

اگر کنار پاشنه پای شما درد می‌کند احتمالا علت آن مربوط به کشیدگی عضلات پا و رگ‌به‌رگ‌شدن است. کشیدگی و رگ‌به‌رگ‌شدن عضلات، یکی از رایج‌ترین دلایل درد در پاشنه پا هستند. معمولا با کمی استراحت و گذاشتن کمپرس یخ می‌توانید این مشکل را کاملا برطرف کنید.

2- التهاب فاشیای کف پا

وقتی که فشار زیادی به پا وارد می‌شود، مثلا مدت زیادی را ایستاده‌اید یا یک پیاده‌روی طولانی روی زمین‌های سخت داشته‌اید؛ فاشیا سفت و ملتهب شده و درد شدیدی را در ناحیه کف و پاشنه پای شما ایجاد می‌کند. در بیشتر موارد لازم نیست درمورد التهاب و درد فاشیای پا نگرانی خاصی داشته باشید چراکه معمولا این درد دائمی نیست و با مداخله‌های پزشکی و خودمراقبتی می‌توان آن را درمان کرد.

3- خار پاشنه

یکی‌دیگر از دلایل درد در پاشنه پا، خار پاشنه است. خار پاشنه یک زائده استخوانی‌ست و به‌خاطر رسوب کلسیم روی پاشنه پا ایجاد می‌شود. اگر درد در پاشنه پای شما بسیار تیز است و به‌طور مداوم آن را احساس می‌کنید، شاید به خار پاشنه مبتلا شده باشید و بهتر است برای درمان آن از یک پزشک ماهر کمک بگیرید.

4- بیماری سیور

بیماری سیور در رده سنی 8 الی 14 سال خودش را نشان می‌دهد. در این بیماری سرعت رشد تاندون‌های پا بسیار بیشتر از سرعت رشد استخوان‌هاست. اگر پاشنه پای فرزند شما دچار التهاب و قرمزی‌ست و نمی‌تواند به‌درستی راه برود، احتمالا به این بیماری مبتلا شده است.

معمولا بیماری سیور جای نگرانی زیادی ندارد و با گذر از دوران بلوغ این مشکل برطرف خواهد شد.

5- تورم تاندون آشیل

تاندون آشیل ماهیچه‌های ساق پا را به استخوان پاشنه متصل می‌کند. این تاندون بسیار قوی به ما در پریدن، دویدن، راه‌رفتن و ایستادن حسابی کمک می‌کند؛ با آسیب‌دیدگی و التهاب این تاندون پاشنه پای ما دچار درد وحشتناکی می‌شود.

علت درد پاشنه پا
با 10 متهم اصلی درد پاشنه پا بیشتر آشنا شوید!

6- گرفتگی عصب پا

در مواردی درد پاشنه پا می‌تواند ریشه عصبی داشته باشد. یکی از بیماری‌های عصبی رایج که پاشنه پا را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. سندروم تونل تارسال است. این سندروم شباهت زیادی به سندروم تونل کارپال دارد اما به‌جای مچ دست در مچ پا اتفاق می‌افتد.

7- بورسیت پاشنه

اطراف استخوان‌های مجاور مفاصل، تاندون‌ها و بین ماهیچه‌ها، بالشتک‌های کوچکی وجود دارد که از مایع سینوویال پر شده‌اند. به این بالشتک‌های کوچک بورس می‌گویند؛ بورس‌ها در قسمت‌های مختلف بدن از جمله پاشنه پا وجود دارند؛ اگر هر کدام از این بالشتک‌ها دچار التهاب بشوند، شما درد شدیدی را تجربه خواهید کرد. این عارضه که بورسیت نام دارد معمولا با درمان‌های خانگی کنترل می‌شود؛ اما اگر بعد از مدتی حالتان بهتر نشد بهتر است از یک متخصص پزشکی ورزشی کمک بگیرید.

8- آرتریت واکنشی

گاهی‌اوقات علت درد در پاشنه شما می‌تواند مربوط به آرتریت واکنشی باشد. گاهی‌اوقات افراد از طریق خوردن غذای آلوده یا رابطه‌جنسی پرخطر به عفونت مبتلا می‌شوند؛ این عفونت خودش را در مفاصل بدن از جمله مچ پا نشان می‌دهد که به آن اصطلاحا آرتریت واکنشی می‌گویند.

اگر درد پاشنه شما مربوط به آرتریت واکنشی باشد، احتمالا پزشک بتواند با تجویز آنتی‌بیوتیک جلوی بروز آن را بگیرد.

9- شکستگی پاشنه پا

شکستگی یا ترک‌برداشتن پاشنه پا، می‌تواند یکی‌دیگر از دلایل درد در پاشنه پا باشد. اگر بعد از یک آسیب‌دیدگی جدی در پاشنه‌ی خود احساس درد دارید، بهتر است هر چه زودتر برای درمان به پزشک مراجعه کنید.

درمان درد پاشنه پا
اضافه‌وزن یکی از دلایل ابتلا به درد پاشنه پا!

10- اضافه‌وزن

احتمالا شما هم با خانم بارداری روبه‌رو شده‌اید که در قسمت پاشنه‌ی پای خود درد شدیدی را احساس می‌کند. این درد به‌خاطر اضافه‌وزن است. اضافه‌وزن فشار زیادی روی پاشنه پا وارد کرده و باعث بروز درد در این ناحیه از پا می‌شود؛ علاوه‌براین کف پای صاف هم با اضافه‌وزن مرتبط است؛ صافی کف پا هم می‌تواند در بروز در پاشنه پا نقش داشته باشد.

Many conditions, including plantar fasciitis and Achilles tendinitis, cause heel pain. A sore heel is a common foot and ankle complaint. Rest, orthotics and stretching ease pain over time. If you ignore and don’t treat heel pain, you may develop chronic problems that require a longer recovery.

بسیاری از بیماری ها، از جمله التهاب کف پا و تاندونیت آشیل، باعث درد پاشنه می شوند. پاشنه درد یک مشکل شایع پا و مچ پا است. استراحت، بستن آتل و انجام حرکات کششی به مرور زمان درد را کاهش می‌دهد. اگر درد پاشنه پا را نادیده بگیرید و آن را درمان نکنید، ممکن است دچار مشکلات مزمنی شوید که نیاز به بهبودی طولانی‌تری دارند.

منبع: Cleveland clinic

درد پاشنه پا
شما چقدر علائم درد پاشنه پا را می‌شناسید؟

شما چقدر علائم درد پاشنه پا را می‌شناسید؟

در ادامه شما را با علائم درد پاشنه پا بیشتر آشنا خواهیم کرد.

علائم علت
· درد شدید بین قوس و پاشنه پا

· دردی که با راه‌رفتن بدتر و با استراحت‌کردن بهتر می‌شود

· مشکل در تکان‌دادن انگشتان پا

التهاب فاشیای کف پا
· درد در پشت پاشنه پا، ساق پا و مچ پا تورم تاندون آشیل
· تورم و قرمزی

· درد شدید و دردناک

بورسیت پاشنه پا
· درد شدید ناگهانی

· التهاب

· صدای شکستگی حین آسیب‌دیدن

پارگی تاندون آشیل یا شکستگی پاشنه پا

برای درمان درد پاشنه پای خود از 10 راهکار زیر کمک بگیرید!

معمولا درد در پاشنه پا با کمک روش‌های غیرجراحی برطرف می‌شود. روش‌های درمانی این درد بیشتر روی بالابردن انعطاف‌پذیری پا، برداشتن فشار و استرس از روی پاشنه پا و کاهش التهاب در این قسمت تمرکز دارند.

در ادامه شما را با روش‌های معمول درمان درد پاشنه پا آشنا خواهیم کرد.

1- کفش‌های‌تان را تعویض کنید!

گاهی‌اوقات علت درد پاشنه پا، مربوط به پوشیدن کفش‌های غیراستاندارد است. شما می‌توانید با تعویض کفش‌های خود و استفاده از کفش‌های مناسب و حمایت‌کننده تا حدود زیادی درد خود را بهبود ببخشید.

علت درد پاشنه پا
پوشیدن کفش‌های نامناسب، یکی‌دیگر از دلایل درد پاشنه پا

2- استروئید تزریق کنید!

در بعضی موارد ممکن است برای رفع التهاب کف پا و بورسیت مجبور به تزریق استروئید شوید. استروئید می‌تواند درد و التهاب شما را تا حدود زیادی کاهش دهد.

البته بهتر است بدانید که استروئید به‌خاطر عوارضی که دارد تنها در موارد خاصی تجویز می‌شود.

3- آتل ببندید!

اگر درد در پاشنه پا را بیشتر در صبح احساس می‌کنید، احتمالا با بستن آتل در طول شب بتوانید درد خود را تا حدود زیادی کاهش دهید.

4- استراحت‌کردن را فراموش نکنید!

برای کاهش درد خود بهتر است به خودتان چند روزی زمان بدهید و در خانه مشغول استراحت شوید. در این مدت روی حرکات خود تمرکز کنید و فعالیت‌هایی که باعث تشدید درد شما می‌شوند را اصلاح کرده و یا آن‌ها را کاهش دهید.

5- از کمپرس یخ استفاده کنید!

اگر درد شما همراه با تورم است، می‌توانید برای تسکین آن از کمپرس یخ کمک بگیرید. برای این کار در طول چند بار کمپرس یخ را به مدت 20 دقیقه روی پاشنه‌ی پای خود قرار دهید.

6- تمرین‌های کششی را انجام دهید!

برای بالابردن انعطاف‌پذیری و برداشتن فشار و درد از روی پاشنه پا، بهتر است حتما در طول روز تمرین‌های کششی را انجام دهید؛ تمرین‌های کششی پا باعث تقویت تاندون آشیل و عضلات ساق پای شما می‌شوند.

به‌عنوان‌مثال شما می‌توانید برای تسکین درد پاشنه پای خود از تمرین‌های زیر کمک بگیرید.

درمان درد پاشنه پا
از حرکات کششی برای درمان درد پاشنه پای خود کمک بگیرید!
  • تمرین اول

برای انجام این تمرین باید روی یک صندلی بنشینید و یک بطری یخ زده را با پای خود بغلتانید. بعد از یک دقیقه، پای خود را عوض کرده و با پای دیگرتان این کار را انجام دهید.

این تمرین می‌تواند مثل یک ماساژ در درمان درد پاشنه پای شما موثر باشد.

  • تمرین دوم

برای انجام این تمرین روی وقتی می‌نشینید پاهایتان را به‌صورت ضر‌بدری روی یکدیگر بگذارید. در ادامه انگشت شست را بگیرید و آن را به‌آرامی به سمت خود بکشید. در هر نوبت انگشتتان را 15 الی 30 ثانیه نگه‌دارید. برای هر پا سه‌بار این تمرین را تکرار کنید.

7- از متخصص پزشکی ورزشی کمک بگیرید!

یکی از کاربردی‌ترین راه‌هایی که با کمک آن می‌توانید درد پاشنه خود را درمان کنید، کمک‌گرفتن از یک متخصص پزشکی ورزشی ماهر است. متخصصین پزشکی ورزشی با بهبود عملکرد کلی پا و تقویت عضلات اطراف پاشنه به شما کمک می‌کنند تا درد کمتری را تجربه کنید.

8- دارودرمانی کنید!

برای کاهش درد و التهاب می‌توانید از داروهای ضدالتهاب مثل ایبوپروفن نیز استفاده کنید.

9- وزنتان را مدیریت کنید!

گاهی‌اوقات علت درد پاشنه پا مربوط به اضافه‌وزن بیش‌ازحد است. اگر شما هم با این مشکل درگیر هستید بهتر است هر چه سریع‌تر برای به‌دست‌آوردن وزن سالم خود اقدام کنید. داشتن وزن سالم علاوه‌بر این‌که شما را از پا درد نجات می‌دهد، جلوی بروز بسیاری از بیماری‌های مرتبط با چاقی مثل دیابت و فشارخون را نیز می‌گیرد.

10- به جراحی فکر کنید!

در موارد معدودی شما باید برای درمان خود از جراحی کمک بگیرید. در جراحه پاشنه پا معمولا یکی از سه عمل زیر انجام می‌شود.

  • ترمیم تاندون آشیل پا
  • رهاسازی فاشیای کف پا
  • برداشتن خارهای استخوانی
درد پاشنه پا
چطور از درد پاشنه پا جلوگیری کنیم؟

چطور از درد پاشنه پا جلوگیری کنیم؟

برای این‌که به درد در پاشنه پا مبتلا نشوید، بهتر است حتما کارهای زیر را انجام دهید.

1- کفش مناسب بپوشید!

از کفش‌هایی استفاده کنید که بالشتک و قوص خوبی دارند. اگر اهل پوشیدن کفش‌های پاشنه‌بلند یا کفش‌های تخت هستید، بهتر است آن‌ها را کنار بگذارید.

2- مراقب فعالیت‌های ورزشی باشید!

حتما قبل از شروع ورزش گرم کرده و بعد از پایان آن سردکردن را فراموش نکنید؛ همچنین اگر به‌تازگی یک فعالیت ورزشی جدیدی را شروع کرده‌اید، بهتر است به‌تدریج شدت آن را بیشتر کنید تا ماهیچه‌های پای شما دچار آسیب نشوند.

3- مراقب وزنتان باشید!

با داشتن یک رژیم‌غذایی سالم و تحرک کافی می‌توانید به‌راحتی وزنتان را مدیریت کرده و از چاقی جلوگیری کنید. فراموش نکنید اضافه‌وزن یکی از دلایل بروز درد در پاشنه پا است.

4- تحرک داشته باشید!

ایستادن یا نشستن طولانی‌مدت باعث درد در پاشنه پا می‌شود. اگر شغل شما طوری‌ست که باید زمان زیادی را بایستید و بنشینید، بهتر است هر چند دقیقه یک‌بار کمی استراحت کرده و حرکات کششی پا را انجام دهید.

5- وضعیت بدنی خوبی داشته باشید!

موقع راه‌رفتن و دویدن به وضعیت بدنی‌تان توجه کنید. داشتن وضعیت بدنی خوب فشار را از روی پاشنه پا تا حدود زیادی برمی‌دارد.

6- آب زیادی بنوشید!

با نوشیدن آب کافی می‌توانید از درد در پاشنه پا جلوگیری کنید؛ چراکه آب به گرفتگی عضلات کرده و نقش مهمی در سلامت پای شما دارد.

7- پای‌تان را ماساژ دهید!

برای بهترشدن گردش‌خون و کم‌کردن تنش‌های عضلانی پا، بهتر است هر روز چند دقیقه‌ای کف پای خود را با روغن ماساژ دهید.

علت درد پاشنه پا
چه زمانی برای درد پاشنه پا باید به پزشک مراجعه کرد؟

چه زمانی برای درد پاشنه پا باید به پزشک مراجعه کرد؟

با داشتن هر کدام از نشانه‌های زیر بهتر است هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

  • اگر با درمان‌های خانگی درد شما کمتر نشده است.
  • اگر دیابت دارید.
  • درد پاشنه پای شما به قدری شدید است که نمی‌توانید کارهای روزمره‌تان را به‌راحتی انجام دهید.
  • دردتان مدام در حال بدترشدن است و یا هر بار به‌صورت ناگهانی عود می‌کند.
  • اگر پاشنه پای شما قرمز شده است.
  • همراه با درد گزگزشدن را در پای‌تان احساس می‌کنید.
  • اگر بعد از یک آسیب‌دیدگی جدی دچار درد شده‌اید.
  • اگر در زمان آسیب‌دیدگی صدای شکستن استخوان را از پای خود شنیده‌اید.
  • اگر از شدت درد احساس ضعف می‌کنید.
  • اگر در پاشنه پا التهاب دارید.

جمع‌بندی

پا یکی از مهم‌ترین عضوهای بدن است و حفظ سلامت آن در بالابردن کیفیت زندگی نقش چشم‌گیری دارد؛ در این مقاله با شما درمورد درد پاشنه پا صحبت کردیم. همان‌طور که مشاهده کردید ما ممکن است به دلایل مختلفی به این درد دچار شویم که البته راه‌های زیادی برای درمان آن نیز وجود دارد.

اگر این روزها با درد در پاشنه پا درگیر هستید و با درمان‌های خانگی هنوز هم نتوانسته‌اید تغییری در شرایط به وجود بیاورید، از شما دعوت می‌کنیم تا برای درمان خود از دکتر ونارجی کمک بگیرید؛ دکتر ونارجی که متخصص پزشکی ورزشی هستند، مهارت خوبی در درمان دردهای اسکلتی عضلانی از جمله درد پاشنه پا دارند و می‌توانند در بهبودی شما نقش چشم‌گیری داشته باشند.

شما می‌توانید برای دریافت وقت ویزیت و مشاوره با شماره زیر تماس بگیرید.

025366505064

آیا تابه‌حال از روش خاصی برای کاهش درد در پاشنه پای خود استفاده کرده‌اید؟ لطفا تمام تجربیات خود را در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

1- آیا درد پاشنه پا با سن ارتباطی دارد؟

درد در پاشنه پا می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد. بزرگسالان بیشتر به دردهای مرتبط با التهاب دچار می‌شوند درحالی‌که کودکان و نوجوانان با بیماری سیرو درگیر هستند.

2- چه‌مدت طول می‌کشد تا درد در پاشنه پا درمان شود؟

مدت درمان به علت درد بستگی زیادی دارد. بعضی از افراد با استراحت و انجام حرکات کششی در عرض چند هفته بهتر می‌شوند اما در بعضی موارد دیگر ممکن است مدت درمان بیشتر طول بکشد.

3- آیا درد پاشنه پا در دوران بارداری خطرناک است؟

خیر؛ تغییرات هورمونی و افزایش‌وزن باعث درد در پاشنه پای شما می‌شود. با پوشیدن کفش‌های راحت و استاندارد، ورزش‌های آرام، پیاده‌روی‌های سبک و استراحت می‌توانید تا حدودی این درد را مدیریت کنید.

برای مطالعه بیشتر شما

Heel Pain

Heel pain

Typical causes of pain in the back of the heel

Heel Pain Causes and Treatment

4 Exercises to Relieve Heel Pain

مقاله چطور بود ؟

به این مقاله امتیاز بدهید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *