عوارض چاقی

فهرست این مقاله

مدت زمان مطالعه: 19 دقیقه
بهترین راهکار کاهش وزن برای جلوگیری از عوارض چاقی

چاقی، یک اعلام خطر به جسم و روح است. چاقی، نه تنها به جسم فرد آسیب می‌زند بلکه روح و ذهن فرد چاق را درگیر می‌کند اما نگران نباشید! با آگاهی و تلاش، می‌توانید عوارض چاقی را کاهش داده و به سمت سلامتی قدم بردارید.

چاقی فقط از بین برنده زیبایی ظاهر نیست. اضافه وزن بیش از حد، منجر به بروز بیماری‌های خطرناکی می‌شود که این بیماری‌ها حیات شما را تهدید می‌کند. ما در این مطلب قصد داریم شما را با روش‌های جلوگیری از عوارض چاقی آشنا کنیم؛ پس تا پایان مطلب همراه ما باشید.

عوارض چاقی چیست؟

بسیاری از پزشکان از بیماری چاقی با صفت ام الامراض یاد می‌کنند چون بروز این مریضی در بدن فرد باعث تولد انواع بیماری‌ها می‌شود. عوارض چاقی به حدی زیاد است که هیچ نقطه‌ای از بدن را راحت نمی‌گذارد. امراضی که بر اثر چاقی به وجود می‌آید، شامل موارد زیر است:

1.بیماری‌های قلبی عروقی

زمانی که چربی‌ها در بافت‌های مختلف بدن انباشته می‌شود این عمل انباشتگی در داخل عروق قلبی هم اتفاق می‌افتد و فرد را دچار گرفتگی عروقی می‌کند و سپس منجر به سکته قلبی می‌شود.

2.بیماری‌های تنفسی

بیشتر افراد چاق در حین انجام فعالیت‌ دچار تنگی نفس می‌شوند و پیاده‌روی برایشان سخت می‌شود. مبتلایان به چاقی در بعضی مواقع در هنگام خواب دچار تنگی نفس یا حتی قطع تنفس در خواب می‌شوند که اگر عمل قطع تنفس بیش از دوازده بار در یک سیکل خواب اتفاق بیفتد فرد را مجبور می‌کند که در حین خواب از اکسیژن و دستگاه‌های کمکی تنفس استفاده کند.  

3.دیابت نوع دوم

سندرم متابولیک بیماری است که سلامت مبتلایان به چاقی را تهدید می‌کند. بروز این سندرم بدن را نسبت به انسولین مقاوم می‌کند و به مرور قند خون فرد تا حد زیادی بالا می‌رود. امکان بروز دیابت نوع دوم در افراد چاق چند برابر دیابت‌های دیگر است.

عوارض چاقی
عوارض چاقی

4.انواع مشخصی از سرطان

مبتلایان به چاقی در معرض انواع سرطان‌ها قرار می‌گیرند. سرطان‌هایی که در این افراد شایع‌تر است، عبارت است از: سرطان پانگراس، سرطان سینه، سرطان مربوط به دستگاه پانکراس و… چنانچه شما فردی هستید که در خانواده‌تان ارث سرطان دارید باید حواستان به وزنتان باشد چون کنترل وزن امکان بروز این بیماری در بدنتان را به حداقل می‌رساند.

5.آرتروز بین مفاصل

در افراد چاق بیشترین مفاصلی که با بیماری آرتروز درگیر می‌شود، مفاصل بین مهره‌ها هست که ممکن صدماتی را به دیسک مهره‌ها وارد کند. انواع دیگر آرتروز عبارت است از: آرتروز زانوها، آرتروز لگن و… برای درمان عوارض جانبی آرتروز فرد هیچ چاره‌ای ندارد به جز اینکه وزنش را کاهش دهد، به همین خاطر افراد باید دقت کنند که برای پیشگیری با درگیر شدن با آرتروز وزنشان را کنترل کنند چون پس از درگیری با این عارضه رنج زیادی را متحمل خواهند شد.

6.کبد چرب

از شایع‌ترین بیماری‌ها در افراد چاق می‌توان به کبد چرب اشاره کرد. در زندگی امروزه با توجه به عادت‌های غذایی ناسالم و عدم تحرک کافی بیماری کبد چرب بیشتر از همیشه در بین افراد شایع شده است. این بیماری به مرور باعث بروز سیروز در بدن انسان می‌شود و همانطورکه می‌دانید سیروز یک بیماری برگشت ناپذیر است.

7.آسیب‌های روحی روانی

یکی از مسائل روحی که افراد چاق با آن درگیر می‌شوند، انزوای اجتماعی است. این حالت روحی شایع، به مرور زمان باعث بروز افسردگی، اختلالات روانی و ضعف اعصاب خواهد شد. زمانی که چاقی به روان فرد آسیب بزند ممکن است صدمات جبران ناپذیری را به بار بیاورد و فرد را  به مرز خودکشی برساند. برای جلوگیری از عوارض چاقی و صدماتی که ممکن است بر روح فرد وارد کند، می‌توانید با کارشناسان سایت تماس بگیرید و از مشاورین کاربلد مشورت بگیرید تا بتوانید روحتان را درمان کنید و سپس برای کاهش وزن اقدام کنید.

تاثیر چاقی بر روان
تاثیر چاقی بر روان

8.مشکلات اجتماعی

افرادی که چاق هستند ممکن است در معرض‌ هجمه‌ها و رفتارهای نادرست افراد بی فرهنگ قرار بگیرند و به مرور بخاطر سنگینی نگاه‌ها و حتی شوخی‌های بی جا از جمع گریزان شوند. اکثر افراد چاق هنگام حضور در اجتماع احساس تنهایی می‌کنند، به مرور از کارهای گروهی و حضور در اجتماع فرار خواهند کرد و همین مسئله جلوی پیشرفتشان را می‌گیرد. بنابراین بیماری چاقی زندگی انسان را هم مختل می‌کند.

9.اختلالات هورمونی

زمانی که افراد با مشکل اضافه وزن روبرو می‌شوند بدنشان دچار بیماری‌های هورمونی می‌شود که شایع‌ترین آن‌ها مربوط به پوست و مو است و در مرحله بعد دستگاه تناسلی را درگیر می‌کند.

10.نازایی

بروز بیماری چاقی در زنان منجر به نارسایی تخمدان و اختلالات قاعدگی می‌شود و به مرور فرد را با مشکل نازایی روبرو خواهد کرد. مردان چاق هم مثل خانم‌ها با مشکل ناباروری روبرو خواهند شد.

11.احساس خستگی

زمانی که فرد اضافه وزن دارد، خیلی زود خسته می‌شود و نمی‌تواند برای انجام فعالیت‌های روزمره‌اش تحرک کافی را داشته باشد. این حس خستگی بر زندگی فرد تاثیرات منفی می‌گذارد و باعث می‌شود که هنگام انجام فعالیت‌های روزمره‌ احساس رضایت نکند.

حالا که با عوارض چاقی آشنا شدید باید با هر روشی که می‌دانید جان خودتان را نجات دهید. اگر هنوز به این بیماری مبتلا نیستید، به شما توصیه می‌کنیم حتما با پیشگیری از چاقی به فکر سلامتتان باشید.

پیشگیری از چاقی

برای پیشگیری از چاقی، تنها راه حل کنترل وزن است. یکی از مرسوم‌ترین روش‌های پیشگیری شناخت عوامل بروز یک بیماری و دوری از آن است که باعث می‌شود بدن فرد در برابر آن بیماری ایمن شود. مواردی که منجر به چاقی می‌شود، عبارتند از:

1.رژیم غذایی ناسالم و مصرف بیش از حد خوراکی

  • خوراکی‌های فیبردار مثل سبزیجات و حبوبات احساس سیری در فرد ایجاد می‌کند و باعث کنترل اشتها می‌شود به همین خاطر افرادی که خوراکی‌های فیبردار مصرف نمی‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به چاقی هستند.
  • زیاده‌روی در مصرف چربی‌های سالم یکی از مهمترین عوامل چاقی است. برای مثال یک قاشق غذاخوری روغن زیتون حاوی 119 کالری است به همین خاطر باید در مصرف آن دقت کرد و در کنارش محصولات غذایی فیبردار را هم دریافت کرد.  
  • ترکیب قهوه با شیر و شکر چاق کننده است؛ به همین خاطر مصرف لاته، موکا، آیس کافه و انواع نوشیدنی‌هایی که ترکیب شیر و قهوه هستند بر افزایش وزن تاثیر می‌گذارد.
  • سس‌ها یکی از مهمترین عامل‌های چاقی هستند. سس مایونز و پنیر130 تا 180 کالری دارد به همین خاطر افرادی که ارث چاقی دارند باید از مصرف سس پرهیز کنند.
  • زمانی که افراد در ساعات نامنظم وعده‌هایی غذاییشان را میل کنند بیشتر احساس گرسنگی می‌کنند و از خوراکی‌های ناسالم استفاده می‌کنند به همین خاطر توصیه می‌شود که در ساعات منظم غذایتان را میل کنید.
  • خوردن میان وعده‌های ناسالم با چربی یا قند بالا یکی از مهم‌ترین عامل‌های چاقی به خصوص در کودکان و نوجوانان است. توصیه می‌شود که برای کنترل وزن خود میان وعده‌های سالم را جایگزین کنید.
پیشگیری از چاقی
پیشگیری از چاقی

2.تحرکات بدنی کم

طبق تحقیقات یکی از مهمترین عوامل چاقی نشستن بیش از حد روی صندلی است. زمانی که شما در محل کار خود حدود 12 ساعت روی صندلی هستید و پس از آن با وسیله نقلیه به خانه می‌روید و دوباره روی مبل می‌نشیند انتظار چاقی را داشته باشید چون یکی از مهمترین راه‌های جلوگیری از عوارض چاقی تحرک است. پیاده‌روی کردن، ورزش کردن و استفاده از آسانسور به جای پله باعث بهبود تناسب اندام در فرد می‌شود.

3.استعداد ژنتیکی

در بدن انسان ژن‌هایی وجود دارد که خود به خود باعث بروز چاقی می‌شود. زمانی که می‌گوییم یک خانواده استعداد  ژنتیکی چاقی دارند منظورمان این است که ژن‌هایی مثل   FTO به صورت ارثی در بدن همه افراد یک خانواده قرار دارد. ژن FTO عامل اصلی چاقی ژنتیکی است چون باعث می‌شود که بدن افراد چربی بیشتری را ذخیره کند.

چاقی ژنتیکی
چاقی ژنتیکی

4.اختلالات غدد درون ریز

یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی که منجر به چاقی می‌شود، کم کاری تیروئید است. کم کاری تیروئید باعث کند شدن فرآیند سوخت و ساز در بدن می‌شود و در نتیجه امکان ابتلا به چاقی را در افراد افزایش می‌دهد.

5.داروها

داروهایی مثل بتامتازون، دگزامتازون، هیدروکورتیزون که باعث کاهش التهاب و درد می‌شوند در دسته داروهای چاق‌کننده قرار دارند که مصرف بیش از حدشان منجر به افزایش وزن می‌شود.

6.امراض روانی

افرادی که مبتلا به انواع افسردگی و اختلالات روانی هستند زمانی که دارو مصرف می‌کنند حالشان بهتر می‌شود، به دلیل تغییرات خلق و خو اشتهایشان هم افزایش پیدا می‌کند به همین خاطر داروهای اعصاب بر افزایش وزن تاثیر مهمی می‌گذارد. 

7.خواب ناکافی

اگر فرد در ساعات خواب بیدار باشد، بدنش کالری دریافت می‌کند و منجر به چاقی می‌شود. برای تناسب اندام خود سعی کنید که حتما در شبانه روز هشت ساعت بخوابید.

بعضی از موارد مثل ژنتیک چیزی نیست که با پرهیز بتوان از آن فرار کرد یا اغلب داروهای اعصاب چاق کننده است و فرد مبتلا نمی‌تواند مصرفشان نکند اما شما می‌توانید با روش‌هایی مثل تحرک و ورزش جلوی تاثیر این عوامل چاق کننده بر بدن را بگیرید. اگر شما مبتلا به چاقی هستید، با تغییر سبک زندگی‌تان قدم در مسیر جلوگیری از عوارض چاقی می‌گذارید.

روش‌های جلوگیری از عوارض چاقی

اگر فرد چاقی هستید و خواندن عوارض چاقی شما را نگران کرده است ما قصد داریم به شما قوت قلب بدهیم و روش‌هایی را به شما معرفی کنیم تا بتوانید وزن خود را کنترل کنید و از این طریق از عوارض چاقی جلوگیری کنید. داشتن یک رژیم لاغری مناسب به فرد کمک می‌کند تا با روشی کم خطر و کم هزینه به وزن ایده‌آلش برسد. علاوه بر این خواب کافی، ورزش‌ و تحرک تاثیر زیادی بر تناسب اندام می‌گذارد. شاید برایتان سوال ایجاد شود که خوردن چه غذاهایی سریع‌تر لاغرتان می‌کند یا چه ورزش‌هایی شما را به کاهش وزن می‌رساند؟ برای پیدا کردن پاسخ پرسش‌هایتان همچنان با ما همراه باشید.

جلوگیری از عوارض چاقی
جلوگیری از عوارض چاقی

رژیم غذایی مناسب برای لاغری

1.پروتئین مصرف کنید.

ماست و لبنیات یکی از ملزومات در رژیم لاغری است که به فرد احساس سیری زودرس می‌دهد و از گرسنگی زود هنگام جلوگیری می‌کند.

2.سالاد بخورید.

اگر شما چاق هستید و با کاهش وزن قصد جلوگیری از عوارض چاقی را دارید، با خوردن خوراکی‌های کم کالری مثل سالاد خیلی سریع‌تر وزن کم کنید.

3.میان‌وعده‌هایی که کالری زیاد دارد را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

میل کردن خوراکی‌هایی مثل قند، شکر، نوشابه، کره و برنج، ترکیبات غذایی بستنی، خامه و قهوه کالری زیاد دارد و فرد را چاق می‌کند. برای اینکه در کمترین زمان به وزن مطلبوتان برسید سعی کنید در وعده‌هایی غذایی خود مصرف کالری را به حداقل برسانید.

4.چربی ترانس را حذف کنید.

یکی از مهمترین مواردی که باعث جلوگیری از عوارض چاقی می‌شود حذف روغن‌های جامد، روغن هیدروژنه و کره گیاهی از رژیم غذایی است. چربی برای بدن لازم است ولی می‌توانید برای رسیدن به تناسب اندام از چربی‌های سالم‌تر مثل روغن زیتون و نارگیل در رژیم غذاییتان استفاده کنید.

5.مصرف سبزیجات را فراموش نکنید.

سبزیجاتی که کربوهیدرات کمی دارند مثل بروکلی، گل کلم، اسفناج، کلم پیچ، خیار و کرفس برای لاغری خیلی خوب است و می‎توانید جایگزین خوبی برای میوه‌های شیرین باشد. ویتامین و فیبر موجود در سبزیجات در سلامت انسان نقش مهمی را ایفا می‌کند.

6.سینه مرغ بخورید.

میزان چربی موجود در ران مرغ بیشتر از سینه مرغ است به همین خاطر اغلب پزشکان برای افرادی که رژیم لاغری دارند سینه مرغ را پیشنهاد می‌کنند. اگر دقت کرده باشید ورزشکاران هم برای تناسب اندامشان سراغ سینه مرغ می‌روند. برای اینکه مرغ را به یک غذای خوشمزه رژیمی تبدیل کنید می‌توانید از روش گریل کردن استفاده کنید و کنار مرغ سبزیجات بخورید. پیشنهاد می‌شود که هیچ وجه مرغ را سرخ نکنید چون غذاهای چرب باعث چاقی‌تان می‌شود.

مرغ رژیمی
مرغ رژیمی

7.زیاد تخم مرغ نخورید.

جالب است بدانید که یک تخم مرغ 70 کالری دارد بنابراین خوردن بیش از حد آن اصلا به افراد در معرض چاقی توصیه نمی‌شود. البته حذف آن از رژیم غذایی کار درستی نیست چون کلی خاصیت دارد اما سعی کنید در وعده‌های غذایی خود کمتر مصرفش کنید. 

8.زیاد شیر نخورید.

یک لیوان شیر 150 کالری دارد. برای اینکه دچار عوارض چاقی نشوید، سعی کنید خوراکی‌هایی مثل شیر قهوه که کالری‌اش خیلی زیاد است را از وعده‌هایی غذاییتان حذف کنید. شیر به اندازه‌ای چاق کننده است که پزشکان برای رژیم چاقی آن را پیشنهاد می‌کنند.

9.مصرف غذاهای حاوی نشاسته را به حداقل برسانید.

نشاسته یک ماده چاق کننده است. غذاهایی مثل سیب زمینی حاوی نشاسته است که باعث چاقی در فرد می‌شود بنابراین اگر در معرض چاقی هستید، مصرف سیب زمینی و نشاسته را به حداقل برسانید.

10در انتخاب کنسرو ماهی دقت کنید.

غذایی مثل کنسرو ماهی سرشار نمک و چربی است و اصلا مصرفش برای افراد چاق توصیه نمی‌شود. این غذای ناسالم به دلیل چربی بالا و مواد نگهدارنده مضر فرد را دچار عوارض چاقی می‌کند. البته اگر در انتخاب تن ماهی دقت کنید می‌توانید آن را بعنوان غذای رژیمی هم مصرف کنید به شرط آنکه نوع کم چربش را انتخاب کنید و هنگام  میل کردن روغن آن را بگیرید.

11.در میان وعده‌هایتان زیاد سراغ میوه خشک را نگیرید.

میوه خشک یک میان وعده سالم و مقوی است و جایگزین خوبی برای لواشک و میان وعده‌های ناسالم به حساب می‌آید اما این ماده غذایی کالری زیاد دارد و منجر به اضافه وزن می‌شود.

12.ماهی را کباب کنید.

اگر شما ماهی را سرخ کنید و سپس مصرف کنید کالری آن چند برابر می‌شود اما ماهی‌های کبابی به دلیل کالری کمش جز غذاهای رژیمی به حساب می‌آید.

13.حبوبات و سبزیجات را فراموش نکنید.

برای جلوگیری از عوارض چاقی و رسیدن به وزن ایده‌آل حبوبات و سبزیجات را وارد رژیم غذایی خود کنید. فراموش نکنید که فیبر بالای موجود در آن شما را در کمترین زمان لاغر می‌کند. عدسی، خوراک لوبیا، سوپ سبزیجات و همبرگر گیاهی را مهمان سفره‌تان کنید تا لاغر شوید.

14.مواد غذایی با کالری مضر را به کلی از رژیم غذایی خود حذف کنید.

نوشیدنی‌های انرژی زا، بستنی، کیک، دونات، کوکی، پیتزا و آبمیوه‌های فراوری شده جز مواد غذایی با کالری مضر هستند که برای افراد چاق اصلا توصیه نمی‌شود.

15.مغزیجات بخورید.

اگر از مغزیجات به عنوان میان‌وعده استفاده کنید در مسیر سلامتی و کاهش وزن قدم می‌گذارد. مغزیجات به دلیل فیبر بالا احساس سیری به وجود می‌آورد و وعده‌هایی غذاییتان را کم می‌کند.

از آنجایی که ذائقه و سیستم بدن افراد با هم متفاوت است برای اینکه به یک رژیم غذایی سالم برسید پیشنهاد ما به شما این است که حتما سراغ پزشک متخصص بروید. متخصصین تغذیه به صورت حضوری و آنلاین به شما بهترین رژیم‌های لاغری را ارائه می‌کنند.

ورزش‌های مناسب برای کاهش وزن

  • پیاده روی
  • یوگا
  • پیلاتس
  • ایروبیک
  • دمبل زدن
  • دوچرخه سواری
  • شنا
ورزش برای کاهش وزن
ورزش برای کاهش وزن

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که بخاطر مشغله کاری یا درسی نمی‌توانید به باشگاه بروید حتما ورزش در خانه را امتحان کنید. شما می‌توانید با استفاده از دمبل زدن تا حد زیادی وزن خود را کاهش دهید، اگر در حین زدن دمبل راه بروید یا بدوید، زودتر لاغر می‌شوید. برای پیشگیری از چاق شدن و بروز عوارض چاقی در بدنتان، حتما ورزش کنید و در طول روز تحرک داشته باشید.

اگر می‌خواهید به صورت استاندارد لاغر شوید می‌توانید برای اینکه در کمترین زمان به وزن ایده‌آل برسید به پزشک‌های ورزشی مراجعه کنید تا برنامه متناسب با وزن و سیستم بدنی‌تان دریافت کنید و با سالم‌ترین روش ممکن لاغر شوید. از طریق ارتباط با کارشناسان سایت با نامدارترین متخصص پزشکی ورزشی در زمینه برنامه لاغری آشنا خواهید شد.

ساده‌ترین روش‌ها برای کاهش وزن

افراد چاق با تغییر عادت‌‎های روزمره‌شان به تدریج لاغر می‌شوند. برای جلوگیری از عوارض چاقی ساده‌ترین کار ممکن این است که برای انجام کارهای روزمره خود تحرک کافی داشته باشیم تا بتوانیم به مرور و بدون مصرف دارو وزن کم کنیم. در ادامه چند مورد از عادت‌های روزمره‌ای که به کاهش وزن کمک می‌کند را بررسی می‌کنیم.

1.گاهی به وسیله نقلیه خود استراحت دهید.

نیازی نیست که برای رفتن به سوپر مارکت، خرید نان، رفتن به عابربانک و… حتما ماشین را روشن کنید، شما می‌توانید به وسیله دوچرخه یا از طریق پیاده‌روی خودتان را به نزدیک‌ترین مرکز خرید یا بانک برسانید. این روش به شما کمک می‌کند که هم کارتان را انجام دهید و هم با کمی تحرک بدن سالم‌تری داشته باشید.

2.خواب کافی داشته باشید.

بدن نیاز به انرژی دارد و خواب این انرژی را به شما می‌دهد اما زمانی که شما خواب کافی نداشته باشید برای به دست آوردن انرژی سراغ خوراکی‌های چرب و پر کالری مثل شکلات و بستنی می‌روید که این شما را تا حد زیادی چاق می‌کند. به طور متوسط افراد بالغ در طول شبانه‌روز نیازدارند 7 الی 8 ساعت بخوابند و اگر شما بخاطر مشغله یا تماشای فیلم خودتان را از نعمت خواب محروم کنید به تناسب اندامتان ظلم خواهید کرد. هر وقت که قصد شب بیداری داشتید به این فکر کنید که نخوابیدن شما را تا مرز چاقی می‌برد و انواع بیماری‌های خطرناک ناشی از عوارض چاقی است.

3.به رستوران بروید اما به فکر تناسب اندامتان باشید. 

اگر فرد چاقی هستید پیشنهاد ما به شما این است که برای رسیدن به وزن ایده‌آل خیلی پرهیز کنید. همانطور که پیش‌تر هم گفتیم سس یک خوراکی چاق‌ کننده است، فست فود و انواع سوسیس و کالباس باعث افزایش وزن می‌شود، بنابراین هنگامی که به رستوران می‌روید غذاهای سالم سفارش دهید و روی سالاد خود سس نریزید. جالب است بدانید که سالاد بدون سس یک دسر مقوی و خوشمزه است که اصلا شما را چاق نمی‌کند.  

4.هم تفریح کنید و هم تحرک داشته باشید.

 سینما، کافه، رستوران، تئاتر و… تفریحات لذت ‌بخشی است اما برای تناسب اندامتان در ایام اوقات فراغت به کوه رفتن، پیاده‌روی یا ورزش دسته جمعی در پارک فکر کنید. حتی راه رفتن در بازار و پاساژ هم شما را لاغر می‌کند چون در هنگام خرید و سر زدن به مغازه تحرک می‌کنید.

5.آب بنوشید.

نوشیدن آب باعث می‌شود که حجم زیادی از معده پر شود و در نتیجه بدن احساس سیری کند در واقع معده به مغز اعلام می‌کند که سیر است. آب درمانی یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از عوارض چاقی است چون از یبوست جلوگیری می‌کند و خیلی از مشکلات گوارشی که بدن با آن درگیر است را حل خواهد کرد.

6.بشقاب غذایتان را کوچک کنید.

معمولا افراد چاق بشقابی به اندازه یک دیس دارند. شما باید تلاش کنید تا کوچکتر کردن بشقابتان به مرور غذای خود را کم کنید. هر چقدر کمتر غذا بخورید، زودتر و سریع‌تر به وزن ایده‌آل خود می‌رسید.

رژیم لاغری
رژیم لاغری

مراجعه به پزشک

یکی از روش‌های لاغری و کاهش وزن که به شما کمک می‌کند تا به صورت ایمن و سالم وزن کم کنید مراجعه به پزشک متخصص است. پزشک دلایل چاقی شما را بررسی می‌کند و به شما کمک می‌کند تا با استفاده از رژیم لاغری یا روش‌های پزشکی وزن کم کنید و درگیر عوارض چاقی نشوید. اگر امکان مراجعه به پزشک را ندارید یا برای امتحان روش‌های پزشکی مردد هستید پیشنهاد ما به شما این است که با کارشناسان سایت ما ارتباط بگیرید و از پزشکان حاذق و کاربلد در زمینه لاغری مشورت بگیرید. یکی از روش‌هایی که می‌توانید مشاوره را تخصصی‌تر انجام دهید ارتباط از طریق واتساپ است که به شما این امکان را می‌دهد تا اطلاعاتی در خصوص وزن و برنامه غذایی را به صورت عکس برای پزشک ارسال کنید و  به صورت دقیق ویزیت شوید.

درمان چاقی

شاید تصور شما این باشد که تنها راه درمان و جلوگیری از عوارض چاقی مراجعه به پزشک تغذیه یا انجام عمل‌های لاغری است اما این وسط یک روش درمانی وجود دارد که شما می‌توانید علاوه بر رژیم غذایی این روش را هم امتحان کنید. افرادی که متخصص پزشکی ورزشی هستند با توجه به اندام شما یک برنامه ورزشی در اختیارتان قرار می‌دهند تا بتوانید وزن کم کنید. درمان چاقی از طریق ورزش و تحرک باعث می‌شود که علاوه بر لاغر شدن برای انجام کارهای روزمره‌تان نشاط کافی را به دست آوردید.

جلوگیری از عوارض چاقی با ورزش
جلوگیری از عوارض چاقی با ورزش

مزایای درمان چاقی از طریق ورزش

1.ورزش باعث جلوگیری از عوارض چاقی می‌شود.

تحرک و ورزش امکان ابتلای افراد به بیماری‌های مزمن قلبی عروقی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. وزش منظم باعث کاهش فشار خون و سطح کلسترول می‌شود و بهترین روش برای حفظ سلامت قلب و دستگاه تنفسی به حساب می‌آید.

2.ورزش افسردگی، استرس و اضطراب را درمان می‌کند.  

اگر شما سال‌هاست که چاق هستید ممکن است که عوارض چاقی روح شما را هم درگیر کرده باشد. اگر در هنگام حضور در اجتماع احساس انزوا می‌کنید و نشاط کافی ندارید از طریق درمان چاقی با ورزش این نشاط را به دست می‌آورید. طبق تحقیقات پزشکی ورزش باعث کاهش اضطراب، استرس و افسردگی در بدن فرد می‌شود و احساس آرامشتان را بیشتر می‌کند.

3.ورزش میزان انرژی فرد را افزایش می‌دهد.

زمانی که شما انرژی کافی ندارید و احساس خستگی می‌کنید اکثر اوقات یک جا نشستید و رمقی برای انجام کارتان ندارید اما زمانی که پای انرژی را به وجود خود باز می‌کنید، برای انجام کارهای روزمره‌تان بیشتر تحرک می‌کنید و همین تحرک کردن روشی می‌شود برای لاغر کردن شما.

4.ورزش باعث می‌شود بخوابید. 

 پیش‌تر هم گفتیم که خواب کافی باعث لاغری و درمان چاقی می‌شود. ورزش کردن به شما کمک می‌کند که خواب عمیق‌تری داشته باشید و سریع‌تر بخوابید.

5.ورزش باعث پیشگیری از سرطان می‌شود.

همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم یکی از عوارض چاقی سرطان است. ورزش با تقویت سیستم ایمنی بدنتان جلوی بروز سرطان را می‌گیرد.   

6.ورزش باعث تقویت حافظه می‌شود.

در مغز بخشی به نام هیپوکامپ قرار دارد که برای حافظه است. تحقیقات نشان داده که ورزش کردن باعث تقویت هیپوکامپ می‌شود.

حالا که فواید ورزش درمانی را دانستید می‌توانید برای درمان چاقی از طریق ورزش و تحرک به پزشک مراجعه کنید تا با توجه به اندام و سابقه بیماری‌تان برنامه مناسب برای لاغری را دریافت کنید.

درمان چاقی
درمان چاقی

برنامه ورزشی آنلاین

امروزه دیگر خیلی از افراد برای درمان چاقی خود به متخصص پزشکی ورزشی مراجعه می‌کنند چون ورزش کردن امکان بروز عوارض چاقی در بدن فرد را به حداقل می‌رساند و فرد در کنار لاغری از سلامت بدنش هم مطمئن می‌شود پس فهمیدیم که بهترین راه جلوگیری از عوارض چاقی، ورزش و تحرک است. اگر نمی‌دانید باید ورزش را از کجا شروع کنید و چه تمریناتی انجام دهید، پیشنهاد ما به شما این است که با یک متخصص پزشکی ورزشی معتبر مشورت کنید. گاهی شما بخاطر یک بیماری خاص نباید هر تمرینی را انجام دهید و یک متخصص می‌تواند تمرینات مناسب شما را برایتان لیست کند.

اگر امکان مراجعه حضوری ندارید یا اینکه ترجیح می‌دهید با پزشکتان به صورت غیرحضوری ارتباط بگیرید می‌توانید از طریق ارتباط واتساپی با بهترین متخصص پزشکی ورزشی ارتباط بگیرید. دکتر ناهید ونارجی با سابقه کاری بالا و مدرک معتبر به صورت آنلاین یا حضوری به مراجعینش کمک می‌کند تا از طریق ورزش و تحرک به وزن مطلوبشان برسند.

    مقاله چطور بود ؟

    به این مقاله امتیاز بدهید

    میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    بدون دیدگاه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *